Veel winnaars bij eerste Special Olympics Regionale Spelen in Utrecht

Op 1 juni werden de Special Olympics Regionale Spelen (SORS) voor het eerst georganiseerd in Utrecht. Op het Sportcentrum Zuilen in Utrecht streden voetballers, hockeyers, korfballers en judoka’s om het eremetaal. In het zwembad Safari in Maarssen gingen de zwemmers de strijd met elkaar aan. Alle sporters die deelnamen aan het evenement hebben een verstandelijke handicap.

Special Olympics Inc. is een wereldwijde organisatie waarbij meer dan 180 landen zijn aangesloten. Special Olympics activiteiten vinden zowel lokaal, regionaal, nationaal als internationaal plaats. Het landelijke evenement vindt 1 keer in de 2 jaar plaats, de editie van 2014 vindt juni plaats in Friesland. De laatste editie van de World Games waren de 2013 World Winter Games Pyeong Chang (Zuid Korea). Het bijzondere aan Special Olympics evenementen is dat sporters met een verstandelijke handicap op hun eigen niveau kunnen deelnemen en sporten tegen gelijkwaardige tegenstanders.

Sporters uit Brabant, Zeeland, Limburg en natuurlijk Utrecht namen deel aan deze Regionale Spelen. De openingsceremonie, met de aankomst van Stichting Torch Run met ‘the Flame of Hope’, was een van de hoogtepunten.

 De eed ‘Ik ga voor de overwinning. Maar door mijn inzet ben ik al winnaar!’ werd uitgesproken door een van de sporters.

 Na het welkomstwoord van de dhr. Spigt., wethouder sport van de gemeente Utrecht, en de heer Verbunt (Raad van Toezicht Special Olympics Nederland) ging de wedstrijden van start. Aan het eind van de dag werden medailles uitgereikt aan de winnaars.

De SORS werden georganiseerd door Vereniging Sport Utrecht, de gemeente Nieuwegein, de gemeente Utrecht, Stichting Klein Galgenwaard en Sportservice Midden Nederland. Aan het evenement deden ongeveer 400 sporters mee.