Utrecht Angels naar Homeless World Cup in Mexico

Na een prachtige Dutch Street Cup finale op de Dam in Amsterdam is Utrecht Angels kampioen van Nederland bij de dames geworden. In de finale werd Amsterdam Dames met 6-3 verslagen. Bij de mannen won Rotterdam de Cup.

Beide teams ontvingen uit handen van de Amsterdamse wethouder Eric van der Burg de beker. Zij zullen ons land vertegenwoordigen op de Homeless World Cup die van 6 tot 14 oktober in Mexico City plaatsvindt en waar teams uit zestig landen om het WK strijden. Bij de bekeruitreiking waren ook aanwezig Cornel Vader, directeur Leger des Heils Nederland, en Frans Derks, bestuursvoorzitter van Stichting Life Goals die de Dutch Street Cup competitie organiseert.

Kees Grovenstein, coördinator en maatschappelijk sportcoach van Utrecht Angels is geweldig trots op het team. “Dit was het sluitstuk van een geweldige competitie. De Utrechtse meiden hebben met hun finaletitel een indrukwekkende prestatie neergezet die het resultaat is van vooral tactisch trainen. De tactische aspecten hebben de meiden fantastisch opgepakt en uitgevoerd. We hebben laten zien dat we geweldig kunnen voetballen en een echt team zijn.”

De Dutch Street Cup teams in Utrecht worden opgezet en begeleid vanuit het project Sport voor een Toekomst! Dit project is van het Leger des Heils en Klein Galgenwaard.