Klein Galgenwaard wint met FC Utrecht Dutch Career Cup

FC Utrecht heeft donderdag 12 april de landelijke finale van de Dutch Career Cup bij Almere City gewonnen. Een bekroning op een half jaar hard trainen voor de Wajongeren die deel uit maken van de teams!

Toernooi
Na overwinningen in de poule op o.a. PSV, Ajax en Vitesse stond FC Utrecht in de halve finale tegen Achilles `12 uit Hengelo. Dit sterke team werd met penalties bestreden.

De grote finale in het stadion van Almere City tegen Sparta werd een zinderende strijd. Over en weer waren en kansen, waarbij de paal en de keeper van Sparta doelpunten voor FC Utrecht in de weg stonden. Het scorebord bleef op 0-0 staan. Strafschoppen moesten uitsluitsel geven. Deze werden door FC Utrecht beter genomen en zodoende konden de jongens en meiden een feestje gaan vieren.

Dutch Career Cup Utrecht
Binnen de Dutch Career Cup Utrecht werkt Klein Galgenwaard samen met FC4You, UWV en USG Restart. De DCC is een landelijk programma waarbij mensen met een Wajonguitkering naar werk worden begeleid. Voetbal is een belangrijk onderdeel van het project. Door te voetballen leren de deelnemers zaken als communiceren, sociale vaardigheden, omgaan met tegenslagen en doorzettingsvermogen.