KAA Gent Homeless Blue White bezoekt Stichting Klein Galgenwaard en FC Utrecht

Gisteren bezocht de communitywerking van KAA Gent in het Nederlandse Utrecht de organisatie Veld 42 en Stichting Klein Galgenwaard. De Gentenaars werden verwelkomd in Sportcentrum Zuilen, de thuisbasis van Stichting Klein Galgenwaard.

Drie Gentse teams verbonden aan de Gentse maatschappelijke projecten KAA Gent Homeless Blue White en eXtra Time speelden vriendschappelijke wedstrijden tegen gelijkaardige teams verbonden aan FC Utrecht Maatschappelijk.

Gent3

Het sportieve luik werd verzorgd door Veld 42, een organisatie die samen met Stichting Klein Galgenwaard en het Leger Des Heils, met voetbal als instrument werkt aan de maatschappelijke integratie van jonge thuis- en daklozen in Utrecht.

Bijzonder moment was het bezoek van Gentenaar Steve De Ridder, die momenteel als spits van FC Utrecht het mooie weer maakt in de Nederlandse eredivisie. De dag werd afgesloten in stadion Galgenwaard waar FC Utrecht in een felbevochten partij 1-2 verloor van PEC Zwolle.

Bekijk het fotoalbum van het bezoek aan FC Utrecht op de Facebookpagina van Voetbal in de stad.

KAA Gent Homeless Blue White en eXtra Time zijn maatschappelijke projecten die gesteund worden door de communitywerking van KAA Gent via een samenwerking tussen vzw Voetbal in de stad, de Stad Gent – Dienst Straathoekwerk, de Dienst Emancipatorische projecten van OCMW Gent en de Gentse CAW’s.

 Gent1 Gent2