Dutch Street Cup toernooi Eindhoven

Zowel de Utrechtse dames als de mannen zijn zaterdag 8 maart winnaar geworden in het eerste toernooi in de Dutch Street Cup 2014. Niet alleen qua prestaties, maar ook op het gebied van sfeer, persoonlijke leerelementen en teamontwikkeling was het een fantastische dag!

Op de Markt in Eindhoven voetbalden teams uit onder andere Rotterdam, Maastricht, Arnhem en Breda het openingstoernooi in de Dutch Street Cup regio Zuid. Vanuit Utrecht togen 2 heren- en 2 damesteams af naar de Lampjesstad.

DSC 2014 Eindhoven 055

Voor de dames was de doelstelling om lekker te voetballen, aan elkaar en aan het spel te wennen. Belangrijkste doel was om er een topdag van te maken. Dat is zeker gelukt…. de sfeer was fantastisch! Beide damesteams uit Utrecht versloegen de Rotterdam Dames en een Gelegenheidsteam en stonden vervolgens tegenover elkaar in de finale. Utrecht Dames 2 won vrij overtuigend van Utrecht Dames 1. Maar dat maakte verder eigenlijk niet uit: we zijn één team; dus de beker werd met beide teams opgehaald en alle dames kregen een medaille.

Bij de mannen was de doelstelling om in dit eerste toernooi te wennen aan de regels, de tactiek en om op elkaar ingespeeld te raken. Utrecht 2 maakte een fantastische openingsgoal tegen Den Haag, maar moest vervolgens haar meerdere erkennen in de Hofstedelingen. Ook tegen Arnhem en Eindhoven moesten de mannen van coach Arcinio het onderspit delven. Maar dat mocht de pret niet drukken! Utrecht 1 won de poulewedstrijden van Apeldoorn, Rotterdam en Maastricht. De halve finale tegen Den Haag Zuid was zenuwslopend. De mannen van coach Joey haalden een 7-6 overwinning uit het vuur.

Utrecht 1 speelde vervolgens de finale tegen Den Haag West. Deze wedstrijd was nog spannender. Daar waar Utrecht in de beginfase de beste kansen kreeg, kwam Den Haag op voorsprong. Beide teams scoorden en iedere keer bleef Den Haag een doelpuntje voor. Dit hielden de mannen uit de Hofstad tot een minuut voor tijd vast. In een fantastische 2e helft kwam Utrecht uiteindelijk langszij (6-6). Shootouts moesten de doorslag geven. Doelman Jasper stond fantastisch te keepen en bezorgde Utrecht de dagwinst.