Utrechtse voetbalverenigingen organiseren gezamenlijk “G-challenge Toernooi”

Op zaterdag 13 oktober vindt op het sportcomplex aan de Zuilenselaan een uniek G-voetbalevenement plaats. Op het complex van Stichting Klein Galgenwaard organiseren de Utrechtse verenigingen die G-voetbal aanbieden het 4de ‘G-Challenge toernooi’.

Het motto van Stichting Klein Galgenwaard  ‘Samen sporten, Samen leven’ staat ook centraal tijdens dit toernooi. Een groot aantal partijen werkt in de voorbereiding samen om het toernooi tot stand te brengen. Stichting Klein Galgenwaard, Vereniging Sport Utrechthet ROC ASA en Stichting Bladt Charity (hoofdsponsor) spelen een grote rol.

Het ‘samen sporten’ wordt op een bijzondere manier ingevuld tijdens het toernooi. De teams uit de regio Utrecht spelen niet alleen tegen elkaar, maar ook met elkaar. De deelnemers worden gemixt en spelen in nieuwgevormde teams wedstrijden. Uniek is dat ook mensen die niet verbonden zijn aan een vereniging zich in kunnen schrijven en mee kunnen doen. Dit vraagt om inzet van de spelers, maar levert uiteindelijk hele mooie resultaten op. Toeschouwers kunnen komen kijken om te zien tot welke prestaties deze voetballers in staat zijn.

Totstandkoming
Vereniging Sport Utrecht heeft in 2009 het initiatief genomen om alle verenigingen uit de stad Utrecht die G-voetbal (voetbal voor mensen met een beperking) organiseren samen te brengen tijdens een netwerkbijeenkomst. Eén van de ideeën die daaruit voortkwam, was het gezamenlijk organiseren van een G-voetbaltoernooi. De samenwerking met Stichting Klein Galgenwaard, met als boegbeeld voormalig profvoetballer Jean Paul de Jong, kwam snel tot stand. Aan de eerste editie deden al 100 voetballers mee.