Het slotaccoord van het bedrijventoernooi 7 x 7 van 2012 komt in zicht

De laatste wedstrijden uit de eerste poulefase werden verspeeld in Stadion Galgenwaard, een toch ludieke locatie voor iedere voetballer.

Dinsdag 22 mei traden de teams uit poule A en B aan en alle teams waren er en traden op volle ‘oorlogssterkte’ aan. De beslissing zou op deze avond vallen in welke poule men verder zou gaan in de competitie. De verwachtingen waren dan ook hooggespannen van wie de in de finale-poule gingen belanden. Uit Poule A waren dat de teams van Hema en Eminent Boys 1 en uit Poule B werden dat: Blomer en Eminent Boys 2.

Woensdag 23 mei was het de beurt aan poule C en wat inhaalwedstrijden. Helaas moest het team van Rabobank verstek laten gaan, waardoor in het programma noodgedwongen wat aanpassingen kwamen om te zorgen dat ieder team toch in ieder geval 2 wedstrijden kon spelen.

Het zag er voor aanvang somber uit want de weergoden teisterden het stadion met een zondvloed aan regen, hagelstenen zo groot als knikkers en een heftig onweer en dat allemaal tussen 18.00 en 19.00 uur. Er waren al bange vermoedens dat het geheel niet door zou gaan want bij inspectie van het veld moest men eerst door een rivier aan water waden. In de gracht rond het veld stond in een ommezien wel 20 centimeter water. Sommigen waagden de oversteek en bereikten met natte voeten het veld dat natuurlijk ook behoorlijk soppig was. Ik opperde het idee om dan maar te gaan wildwater-varen, want een beetje humor was wel nodig. Scheidsrechters en EHBO zagen het op dat moment ook niet meer zo zitten en in de verwarring zijn er sommige spelers naar huis vertrokken, waardoor bijvoorbeeld het team van Ballast Nedam nog maar 2 spelers over had. Ik wilde niet de beslissing nemen over het doorgaan nadat het droog was geworden en daarom was het wachten op Mr. Utrecht Jean Paul de Jong himself die maar moest oordelen.

Aangekomen stelde hij dat het binnen een half uur mogelijk was om te spelen, dus nog eventjes wachten dan maar. Om 19.30 uur, een half uur te laat, konden de eerste wedstrijden van start maar eerst nog eventjes door het water waden. Het veld was redelijk bespeelbaar, maar wat wel erg hinderlijk was dat er heel vaak een bal in de gracht vloog en diegene met een diploma zwemmen hem weer daaruit kon vissen en dat is wel gelukt, doch helaas misten we 2 ballen op het eind van de avond. Het leek allemaal goed te gaan maar toen de scheidsrechters het wederom zagen weerlichten en met die soppige grasmat vond men het niet verantwoordt om nog verder te spelen dus werden de laatste wedstrijden na 13 minuten gestaakt. Al met al een hele ervaring deze stadionronde.

Er waren nog een paar kanshebbers in Poule C om de finale-poule te halen dus moest er op dinsdag 29 mei nog een inhaalprogramma worden ingelast: De teams van Daan Dansen en Hercules waren de gelukkigen en besten.

Woensdag 30 mei was de eerste ronde in de nieuwe poule-fase en gelukkig alle teams waren present. Wel moest er hier en daar nog even een speler geleend worden maar dit was geen enkel probleem. Een avond zonder al te veel problemen al vielen er dit keer wel wat blessures te betreuren en bij toeval nog binnen hetzelfde team ook: Blomer. De EHBO verzorgde deze spelers en gaf hen advies mee naar huis hoe de blessure te behandelen.

Woensdag 6 juni, de voorlaatste dag voor de beslissing wie dit jaar met de titel aan de haal gaat. In de finalepoule zijn nog 3 kanshebbers voor de hoogste eer: Blomer / Daan Dansen en Hema.