Bedrijvenvoetbal competitie 7 tegen 7 van start

Op 2 mei ging deze competitie van start, echter door vakantie perikelen geplaagd kenden we een ietwat ‘valse’ start omdat een paar bedrijven niet een volledig team op de been konden brengen.

We hadden overwogen op 9 mei te starten, maar dan komen we weer in de knoop met het EK-voetbal. Het programma werd dusdanig aangepast dat alle teams in ieder geval 2 wedstrijden konden spelen, hetzij voor de competitie dan wel vriendschappelijk op de velden van Sportcentrum Zuilen.

De teams/bedrijven die de eerste avond acte de presence gaven waren: Hema (titelverdediger) / PwC 1 en 2 / Blomer / Vergelijk / BAM groep / BAM wegen / Rabobank Utrecht / SEM consult / Eminent boys 1 en 2 en Daan Dansen. Met wisselend succes werkten deze teams de partijen af.

Op 9 mei volgde de 2e ronde in de poule-fase en de teams van Ballast Nedam en Rozendal-Dorrestein waren nu wel van de partij. Alleen hadden we gerekend op het team van Domstad, die op 2 mei ook al verstek liet gaan en nu weer. Op het laatste moment kregen we een afzegging en konden geen ander team meer oproepen, helaas. Maar vanaf volgende week zijn we compleet met 15 teams verdeeld over 3 poules van elk 5 teams.

We zagen leuke spannende potjes voetbal en men was bijzonder sportief en daar zijn wij, als organisatie, natuurlijk zeer blij mee. De fair Play cup is in onze ogen het hoogste doel, want deelnemen aan een bedrijven-toernooi is immers belangrijker dan het winnen op zich. Elk
team speelt buiten de competitie een wedstrijd tegen het team van FC Uttrecht Prominenten met in de gelederen o.a. Jean Paul de Jong; Rene Pluygers en de enige vrouwelijke deelnemer Rianne.

Op 16 mei is de 3e ronde in de poule-fase op sportcentrum Zuilen, echter de 4e en laatste ronde in de poule-fase zal worden gespeeld op dinsdag 22 mei en woensdag 23 mei in stadion Galgenwaard.

Daarna gaan we op 30 mei en 6 juni in andere poules verder na de eindstand in de eerste poule-fase. Op 13 juni houden we een break i.v.m. de wedstrijd: Nederland tegen Duitsland  op het EK. Die wedstrijd zal immers iedereen wel willen zien en daarom hebben we deze datum er maar uitgelaten.

Op 20 juni worden de laatste 3 wedstrijden gespeeld in de finale-poule, waarna de prijsuitreiking zal plaatsvinden en we er een gezellige avond van gaan maken.

Succes in de volgende wedstrijden met respect en sportiviteit jegens elkaar.

Namens medewerkers van Stichting Klein Galgenwaard
Theo van Duijn